Spartips

Tips för ekonomisk sophantering

Utöver att erbjuda innovativa och hållbara lösningar för hantering av brännbart avfall, wellpapp och plastfilm, har vi på Svelog tagit fram användbara spartips för företag som vill förbättra sin sophantering och samtidigt minska kostnaderna. Dessa spartips inkluderar att undvika att slänga wellkartonger och plast i soporna genom att använda specialiserade maskiner för att hantera dessa material.

Svelog erbjuder också en maskin för att effektivt transportera matavfall och en teknik för att packa soporna väl för att minska volymen och därmed transportkostnaderna. Genom att använda dessa spartips kan företag minska sin miljöpåverkan, spara tid och pengar på sophantering och bidra till en hållbar framtid.

1. Släng inte wellkartonger i soporna

Visste du att du kan spara tusentals kronor genom att inte slänga wellkartonger i soporna?
Istället för att betala stora pengar för transporter och behandlingsavgifter kan du lägga wellpappen för sig och få betalt för den istället. En maskin kan dessutom minska volymen på wellpappen och göra den hanterbar för transport till en låg kostnad. Se fyra av våra olika maskinpaket och få ett kostnadsfritt förslag på hur mycket pengar du kan spara. Ett annat alternativ är att investera i en SveLog Wellpack som gör om wellkartonger till stötdämpande fyllnadsmaterial i de kartonger du skickar iväg, vilket också minskar avfallet och sparar pengar.

 

2. Släng inte plast i soporna

Visste du att du kan spara stora pengar och minska din miljöpåverkan genom att lägga plasten för sig och använda en maskin för att hantera den?
Istället för att betala stora pengar för transporter och behandlingsavgifter kan du behålla tusentals kronor genom att inte slänga plasten i soporna. Dessutom kan du få betalt för plasten beroende på plastsort och efterfrågan. Plastfilm tar stor plats och väger lite, så det är inte lätt att förvara eller hantera den. Men med en maskin som minskar volymen på plastfilmen kan den hanteras och transporteras till en låg kostnad. Klicka på länken för att se fyra olika maskinpaket och få ett kostnadsfritt förslag på hur mycket pengar du kan spara på onödiga kostnader. Det är ett hållbart och kostnadseffektivt sätt att hantera plastavfall.

 

3. Transportera matavfall utan att förlora pengar

Visste du att c:a 85% av matavfallet är vatten?
Det betyder att du betalar för att transportera bort vatten när du kastar matavfall. Men vad om du kunde minska dina transportkostnader med 85%? Det är möjligt med en maskin som separerar matavfall effektivt och transporterar vätskan genom ditt befintliga rörnät för vatten. Klicka på länken för att se maskinen och få ett kostnadsfritt förslag på hur mycket pengar du kan spara på onödiga transportkostnader. Det är ett hållbart och kostnadseffektivt sätt att hantera matavfall.

 

4. Se till att soporna är väl packade

Visste du att en stor del av dina kostnader för avfallshantering är transportkostnader?
Om du tittar ner i en container med blandat avfall ser du att innehållet till stor del består av luft, vilket innebär att du betalar för att transportera luft. Men det finns en lösning för att undvika att betala för onödiga ”luft-transporter”. Genom att packa soporna väl och använda rätt teknik kan du minska volymen på avfallet och därmed minska dina transportkostnader. Klicka på länken för att se tekniken och få ett kostnadsfritt förslag på hur mycket pengar du kan spara genom att undvika onödiga transportkostnader. Det är ett hållbart och kostnadseffektivt sätt att hantera avfall och spara pengar.

 

5. Avfall (fraktioner) kan hämtas av flera olika transportörer

Ta in priser från olika aktörer och jämför. Undvik att betala för mycket.

Anpassade paketlösningar

Svelogs nyckelfärdiga paketlösningar för källsortering av avfall är en riktig game-changer för företag som vill förbättra sin sophantering. Med innovativa och hållbara lösningar för brännbart avfall, wellpapp och plastfilm kan företag enkelt hantera sitt avfall på ett effektivt sätt, samtidigt som de minskar sin miljöpåverkan och sparar tid och pengar på sophantering.

Komprimatorer och balpressar i svelogs paketlösningar

Få förslag utifrån era behov

Fyll i detta formulär så får ni tillbaka ett förslag med en kalkyl som visar om och hur mycket pengar ni kan spara. Fyll bara i de rutor du känner till. Behöver vi mer info så återkommer vi med frågor.

Post, fax eller e-mail